Teleskopskydd

Teleskopskydd Teleskopskydd

Teleskopskydd? Vad är det? 

Dessa skydd sitter i de flesta CNC-maskiner där det bildas mycket spånor och är som namnet antyder ett skydd som består av plåtsektioner eller lådor som skjuts in i varandra för att på detta vis få ett rörligt skydd av den kraftigare sorten. Lådsektionerna tätas mellan varandra med anpassade avstrykare eller mässingsglid, för att förhindra att spån och skräp tar sig in och hamnar på kulskruvar m.m.

Skydden tillverkas efter beställning och anpassas med olika typer av avstrykare för att passa i just er bearbetningsmiljö.

För att få bästa funktion och livslängd är det viktigt att underhålla sina skydd t.ex. genom att byta avstrykarlisterna i god tid så det inte tränger in spån mellan lådsektionerna vilket kan göra att skyddet inte kan komprimeras sin fulla längd som i sin tur kan får skyddet att krascha. 

Vill man inte serva skydden själv så hjälper vi gärna till med servicen på vår renoveringsavdelning. Där kan vi byta ut slitdelar så som mässing- och avstrykarlister. Vi riktar även upp skydd som har fått bulor eller kraschat så plåtarna blir raka så avstrykarna dkan täta igen.