Märkning? Vad ska det vara bra för?

Märkning kan vara för spårbarhet, identifikation eller för att få på sin logga på sina produkter. Oavsett vad man vill uppnå med sin märkning så har vi de vanligaste metaoderna för att märka produkter i de flesta material. 

Vilken metod ska man välja? Ja det beror på flera faktorer, T.ex material, hur märkningen ska se ut, antal som ska märkas etc.

Lasermärkning ökar i populäritet då tekniken utvecklats och priserna har sjunkit. Med lasemärkning får man en kontaktfrimärkning med stor frihet att utforma utseendet på märkningen. Man kan märka QR-koder m.m. för enkel identifikation i lager med plockrobotar. Vill man "branda" sitt varumärke är lasermärkning ett bra sätt att få på logga m.m. på sina produkter. 

Men lasermärkning är inte allt! De mer traditionella märkmetoderna används i stor utsträckning. Stämpling och nålprägling är kostnadseffktiva märkmetoder som kan användas i produktionslinjer eller vid mer manuella märkbehov. Det kan vara ett serienummer som måste stansas in på en koppling till gasslangar eller gasflaskor, Det kan vara batchnummer på aluminiumprofiler för tillverkning båtmaster. Användningsområdena är nästan obegränsade. 

Följ länkarna nedan för att läsa mer om de olika märkmetoderna

Våra olika metoder för märkning

Lasermärkning

UBI-Basic, nanoVIS, FYBRA m.m.

Nålprägling

ADP5090, Portabel nålprägling med ADP2560BA

Ritsning

ASM5090

Slagpressar

Stämpling med MB20-35